Stallplats

Information om stallplats

Högbo Ridklubb erbjuder dig med häst eller ponny uppstallning på en välskött och välfungerande anläggning. Stallet genomgick mellan 2012 och 2014 en omfattande renovering där stallet bland annat fick nytt golv och ny inredning. Anläggningen ligger på Nyhems Gård utanför Sandviken och i det stora stallet finns det plats för 56 hästar. Cirka hälften av platserna är ämnade för ridskolan och resterande till privathästägare.

På anläggning finns förutom platserna i stora stallet även 96 uteboxar som används som tävlingsuppstallning. Det finns två stora isolerade ridhus att rida i, ett på 20 x 80 m och ett på 20 x 60 m. Tillgången till ridhusen är mycket bra för de privata ryttarna, se ridhusschemat. I anslutning till stallet finns en skrittmaskin med plats för fyra hästar.

I det stora ridhuset finns en fin cafeteria, där man sitter på första parkett för att se vad som händer i ridhuset.

2018 tillkom en ny stor fiberutebana anlagd av De Grondslag med måtten 60 x 110 m.

Båda ridhusen och utebanan harvas flera gånger i veckan och på sommaren sker även vattning.

På anläggningen finns fina hagar där hästarna har möjlighet att gå i mindre grupper i större kuperade hagar eller ensam i rasthage. Det finns även tillgång till stora och mindre beteshagar sommartid på Högbos stora ytor. 

Anställd stallpersonal sköter måndag-fredag utsläpp samt fodringar fyra gånger per dag, önskar man intag så betalar man en extra avgift i månaden.

Lördagar och söndagar samt alla röda helgdagar sköter privathästägarna ansvaret för ridskolans hästar och privathästarna enligt stalltjänstschema. Privathästägarna har även kvällsfodring på rullande schema fredag-söndag. 

Att stå uppstallad på Högbo Ridklubb kostar för ponny ca 3300:- och för häst ca 3700:- kronor per månad.
I avgiften ingår hösilage, havre, 1 spånbal/spånpellets i veckan, utetäcke PÅ och utsläpp i hagen. Mot en extra avgift kan man även få tex skydd/boots på och lindor av och intag från hage. Vid behov av extra spån kan det köpas till.

Är DU intresserad av att få tillgång till denna fina anläggning? Ta då kontakt med oss på info@hrk.nu för ett besök. Lämna gärna ert telefonnummer så har vi lättare att få kontakt med er under vår arbetstid.

Välkommen till oss önskar Högbo Ridklubb