Om ridskolan

Högbo Ridklubbs Ridskola

HRKs ridskola erbjuder ett fullgott alternativ till egen häst. På vår ridskola kan du börja på ridlekis från 3 års ålder och på ridskolan kan du börja efter att du gått hästskötarkurs. Därefter kan du utbilda dig upp till och delta i lätt tävlingsklass både i dressyr och hoppning. Teori om häst och hästhållning ingår givetvis i utbildningen, liksom uteritter i de vackra omgivningarna.

Utmärkande för HRK

HRKs ridskola sätter säkerheten i första rummet. Har ponnyer och hästar som klarar av både nybörjaren och tävlingsryttare. Våra styrkor är:

  • Utbildade ponnyer och hästar kan lära eleverna god ridning från nybörjare upp till lätt tävlingsklass
  • Utbildade och meriterade instruktörer
  • Ledande ridskola i Gävleborgslän län.

Omgivningarna är en tillgång

Högbo Ridklubb håller till på Nyhems Gård strax utanför Sandviken. Anläggningen är vackert belägen i natursköna omgivningar med mycket bra ridterräng. Vi förfogar över två stora ridhus och en rejäl utebana. I stallet finns ungefär 23 stycken lektionshästar och –ponnyer. 

Lektionsinnehåll

Gemensamt för alla nivåer är att eleverna undervisas i teori, skolridning (dressyr), hoppning samt ridning i natur. 

En stund före lektion bör du som ska rida vara på plats för att göra iordning din häst, ca 30 minuter, Alla gör iordning sin ponny/häst själv eller med förälders/medföljandes hjälp både före och efter lektion. Eleverna delas in i grupper efter ridkunskap. En bestämd dag och tid är reserverad läsårsvis, för upp- och avsittning. 

Börja rida

Välkommen att börja rida hos Högbo Ridklubb och dela glädjen med oss och våra hästar.