Månadsbrev – September 2023

Ridskolan

Rambo har blivit behandlad i båda frambenen då han var halt. Han har ätit medicin men är nu under igångsättning och kommer snart att få gå lektioner igen. Laguna vilar fortfarande från lektioner pga. en skada. Då Poppe inte passar som ridskolehäst har vi beslutat att byta honom mot en annan häst, när detta kommer ske är inte bestämt ännu. Vi har haft hit en veterinär som har raspat tänderna på några av ridskolans hästar. Under helgen v.39 hade vi en pay and jump för både ridskoleryttare och privata ryttare.

Lördag v.46 kommer det anordnas en lokal hopptävling för både storhästar och ponnyer. Där kan både privata ryttare samt ridskoleryttare delta, anmälan sker via tdb.

Privatuppstallade

Conny och Woodie har flyttat in i stora stallet. Vi har två nya hästar i karantän, Dolly och Struddles. Vi påminner om att inte klappa dom hästar som står i karantän.

Anläggningen

Ridbanan är öppen att rida på för alla med anläggningskort. Vi har fyllt på med nytt underlag i båda ridhusen inför höstens tävlingar.

Nästa tävling är nu i helgen v.40 och då är det tredagars hopptävling för storhäst. Funktionärslistor ligger uppe på högbo ridklubbs Facebook sida.

Personal

Just nu extrajobbar Signe Lauritzsen som stallpersonal. Personalen har städat på anläggningen inför hösten och vintern.

Ungdomssektionen

Under hösten anordnar ungdomssektionen kvartsridningar. Det är på lördagar kl 09.00 v.41, 44, 48 och 49. Mer info om kvartsridningar hittar ni på vår hemsida. Kontakta US via deras mejl hrksus@gmail.com vid frågor eller funderingar.