Månadsbrev oktober/november 2023

Ridskolan

Laguna har börjat gå lite lugna lektioner igen efter sin skada. Efter jullovet kommer hon vara helt igång igen. Kate har haft ett sår på benet så hon har fått vila ett par dagar från lektioner. Under höstlovet hade vi teorivecka där vi bla. hade en WE-clinic, föreläsning med Alleima och ”fångarna i stallet”.

Lördagen v.46 hade vi en lokal hopptävling där många ridskoleekipage var med. Alla ridskoleryttare gjorde fina rundor och ridskoleponnyn Luna vann sin klass tillsammans med Maja Ljunggren.

Helgen v.50 har vi KM i både dressyr och hoppning. Anmälan för ridskoleekipage sker på hippocrates och för privata ekipage på tdb.

Privatuppstallade

Det står en ny privathäst i karantän som heter Zacke. Vi påminner om att inte klappa på dom hästar som står i karantän.

Anläggningen

Ridbanan är stängd då den är frusen. Den öppnar upp igen för ridning när den har tinat. Vi har haft tävlingar på anläggningen v.40, 43, 45 och 46, vi tackar alla funktionärer som har ställt upp på alla årets tävlingar. Det betyder enormt mycket för klubben att ha så bra funktionärer som hjälper till.

Personal

Signe Lauritzsen har börjat jobba hos oss, för tillfället jobbar hon som stallpersonal men kommer så småningom att börja ha lektioner. Under oktober och november har vi haft praktikanter här som har hjälpt oss med diverse stallsysslor.  

Ungdomssektionen

Under hösten anordnar ungdomssektionen kvartsridningar. Det är på lördagar kl 09.00 och de datum som är kvar är v.48 och 49. Mer info om kvartsridningar hittar ni på vår hemsida. Kontakta US via deras mejl hrksus@gmail.com vid frågor eller funderingar. Under höstlovet anordnade US sin årliga spökövernattning som var mycket uppskattad för de yngre medlemmarna på ridskolan.