Månadsbrev – Maj 2024

Ridskolan

Luna har varit halt och fått vila. Nu börjar hon bli bra igen och får gå lättare lektioner. Rambo har visat lite hälta och ska bli kollad av veterinär innan sommarbetet. Annars är alla hästar friska och krya. Lektionerna pågår fram till och med v.24. Därefter är det ridläger och sommarvila för ridskolehästarna. Höstterminen drar i gång igen v.33.

Lördag v.23 har vi Pay and Ride för ridskoleelever och privata ekipage. Ridskoleelever anmäler via hippocrates och privata ekipage anmäler via tdb. Söndag v.23 kommer vi anordna en öppen bana med terränghinder på utebanan.

Privatuppstallade

v.24 ska alla privathästar byta till sina sommarhagar. Då gäller eget intag för samtliga hästar. Vi påminner alla hästägare att kolla över sina vinterhagar. Dom ska vara urmockade och iordninggjorda innan den 18/6. Vi har en ny privathäst som heter Dollar. Han stod i karantän i tre veckor men har nu flyttat in i stallet.

Anläggningen

Ridbanan är öppen för ridgning för alla som har anläggningskort. All belysning i stallet håller på att bytas ut till LED. Helgen v.24 har vi hopptävlingar för storhästar. Funktionärslistor ligger ute på högbo ridklubbs Facebook sida. Vi behöver all hjälp vi kan få.

Personal

Vi har haft praktikant Amy hos oss varje måndag under våren. Vi tackar Amy för ett bra jobb hos oss. Övrig personal håller på att planera höstterminen för fullt.

Ungdomssektionen

Under våren har US anordnat kvartsridningar på lördagar. Nya datum kommer komma upp närmare hösten. Kontakta US via deras mejl hrksus@gmail.com vid frågor eller funderingar.