Månadsbrev December 2022

Ridskolan

Ridskoleponnyn Luna har nu kommit tillbaka till ridskolan efter sin mammaledighet. Hennes föl Zigge är kvar i Årsunda och lever livet med massa häst-kompisar. Simba har under en tid haft en hälta men har nu fått behandling för det och håller på att sättas i gång. Vi har haft klubbmästerskap i både hoppning och dressyr och vi vill gratta alla pristagare. Vi tackar för en rolig hösttermin och ser fram emot en härlig vårtermin.

I mellandagarna drabbades ridskolehästen Duchesse av allvarlig kolik. Efter lång tid av olika behandlingar konstaterades det att hon hade fått tarmvred vilket är väldigt smärtsamt, därför behövde hon somna in. Vila i frid älskade Duchesse.

Vi har en ny ridskolehäst som står i karantän, det är ett 13 årigt sto som heter Knappe. Vi påminner alla om att inte klappa på de hästar som står i karntän.

Privatuppstallade

Vi har en ny privathäst i stallet som heter Ruby. Charisma har bytt box så hon står nu bredvid Lucky.

Anläggningen

Ridbanan är stängd och kommer öppnas upp igen när snön och isen har försvunnit.

Den 10 december så anordnade vi en gala för alla medlemmar på klubben. Detta var för att tacka alla som har hjälpt till under årets tävlingar. Det blev en riktigt toppenkväll och så kul att så många kunde komma.

Personal

Under december hade vi praktikanten Kevin hos oss i två veckor, han har gjort diverse uppgifter på anläggningen.

Ungdomssektionen

Us anordnade en rolig julshow som var mycket uppskattad. De bjöd på shower såsom luciatåg och höjdhoppning. Under våren kommer kvartsridningarna att dra igång igen. För kontakt med US, hör av er på mail till hrksus@gmail.com