Månadsbrev April 2024

Ridskolan

Alla ridskolehästar är friska och går lektioner som vanligt. Klubben har börjat med försäljning av lotter (sportlotten). Detta gäller för alla ridande och medlemmar på klubben. Vi säljer dessa lotter då alla kostnader ökar, och för att kunna fortsätta hålla samma standard på hästar och utrustning. Senast den 24/5 ska pengarna redovisas genom att swisha summan till klubbens swish-nummer.

Lördagen v.17 hade vi pay and jump för ridskoleelever och privata ekipage. Då det var så många ridskoleelever som ville vara med på pay and jumpen så har vi bestämt att anordna en till pay and jump v.20. Den är bara till för ridskoleelever och dom som inte kom med vid det första tillfället har förtur på hästarna.

Privatuppstallade

Nu när snön och isen börjar smälta så är det dags för alla att börja mocka sina hagar. Ruby har flyttat från anläggningen och vi tackar för deras tid hos oss.

Anläggningen

Ridbanan är öppen igen för ridning. Vi har ställt ut hinder på ridbanan och börjat köra ut tävlingsmaterial. Vi har även fått upp sittbänkar runt om ridbanan.

Personal

Vi har praktikanten Amy här varje måndag som hjälper oss med diverse stallsysslor. Hon ska praktisera hos oss varje måndag fram till sommaren. Vi har även haft praktikanterna Alexandra och Leya hos oss under v.17. Ridlärare Hanna har valt att säga upp sig och fortsätta på annat håll. Det är tråkiga nyheter för oss men vi önskar henne stort lycka till i framtiden. På grund av detta håller vi nu på att planera hur vi ska lägga upp höstterminen.

Ungdomssektionen

Under våren kommer ungdomssektionen att anordna kvartsridningar. Det är på lördagar kl 09.00. Datum finns ute på hemsidan. Lördag den 4 maj anordnar US stallrally, anmälan görs på deras tavla i ridhusgången. Kontakta US via deras mejl hrksus@gmail.com vid frågor eller funderingar.