Månadsbrev – april 2023

Ridskolan

Debby är nu återställd och går lektioner som vanligt. Lindy och Greta har fått börja gå tillsammans med flocken vilket har fungerat bra. Vårterminen börjar gå mot sitt slut och vi har börjar planera inför höstterminen. Om man inte vill fortsätta rida i sin grupp så ska man skicka ett mail till info@hrk.nu senast den 31 maj. Är man nöjd och inte vill ändra på något så är man varmt välkommen tillbaka v.33 när höstterminen drar i gång igen. Vårterminen håller på fram till v.24.

V.19 kommer vi anordna en lokal tävling i hoppning med klasserna LE, LD 80 cm och 90 cm, anmälan sker via tdb.

Privatuppstallade

Nu när våren är här så är det dags att se över sina hagar, de ska mockas och stolparna ska fixas. V.23 så kan man börja beta in sina hästar i sommarhagarna och v.24 kommer personalen börja släppa hästarna där.

Anläggningen

Ridbanan är nu öppen att rida på.

Nästa tävling är vecka 19 på lördag som är en lokal hopptävling i hoppning. Alla ridskoleelever som ska delta på tävlingen förväntas att hjälpa till efter sin start. Funktionärslista ligger ute på högbo ridklubbs facebook sida.

Personal

Alma Forsberg är vikarie för Hanna som är mammaledig. Övrig personal jobbar på med att hålla anläggningen i fint skick. Vi har haft praktikanterna Maja, Emeli och Greta hos oss under april, de har bla. målat tävlingsbommar och hjälpt till med diverse stallsysslor.

Ungdomssektionen

US håller i Kvartsridningar på lördagar kl 09.00 och det är dessa veckor som gäller: v.20. Mer info finns på vår hemsida. För kontakt med US, hör av er på mail till hrksus@gmail.com. V.17 anordnade US en pay and jump utomhus som blev väldigt lyckad.