Lediga platser i ridgrupper till höstterminen

Vi har lediga platser i ridgrupper på olika nivåer till hösten. Har du ridit tidigare och vill ta upp intresset igen eller rider du redan men vill utvecklas mer med en till riddag i veckan? Oavsett är du alltid välkommen! Det finns plats i allt från P0 nivå till H4 nivå. Se nedan vad nivåerna inkluderar.

Vi kommer även att starta upp en ny ridlekis på fredagar 15.30 och en nybörjargrupp för barn på fredagar 16.15. Ingen tidigare erfarenhet krävs. Priser finns under fliken ”avgifter” på förstasidan.

För att anmäla intresse skickar ni ett mejl till info@hrk.nu med vilken nivå som uppskattas vara lämplig. Därefter följer en dialog med föreslagna veckodagar och tider. Varmt välkommen att mejla också om frågor uppstår.

Nivåer på ridgrupper:

Ridlekis: För barn mellan 3-6 år. Ridning blandat med teori och lek.

P0: Ponnygrupp för nybörjare. Barn från 6 år och uppåt.

P1: Ponnygrupp för barn som kan hantera hästen i skritt, trav och galopp självständigt.

P2: Ponnygrupp. Hanterar hästen i alla gångarter, lär sig sidförande rörelser som skänkelvikning och hoppar lättare banor på låg höjd.

P3: Ponnygrupp. Längre erfarenhet av ridning. Hoppar lite högre och gör lite mer avancerade dressyrövningar som t.ex öppnor.

P4: Ponnygrupp för dom duktigaste ponnyryttarna. Hoppar längre banor på ca 70 cm och kan rida på alla typer av ponnyer.

H2: Storhästgrupp. Kan hantera hästen i alla gångarter. Gör enklare dressyrövningar samt hoppar banor på lägre höjd.

H3: Storhästgrupp. Rider hästen i alla gångarter, hoppar banor på ca 60 cm och kan göra diverse dressyrrörelser som t.ex. skänkelvikning, öppnor mm.

H4: Storhästgrupp. Kan hantera olika typer av hästar. Hoppar banor på ca 70/80 och gör mer avancerade dressyrövningar.

Dressyrspecial: ridgrupp som specificerar sig inom dressyr. Ingen hoppning.