Månadsbrev – September 2024

Ridskolan

Denna månad har vi privilegiet att välkomna vår nya ridskoleponny Hilton. Han kommer stå i karantän till och med 6/10. Alma insjuknade i kolik och fick bli inskriven på Ultuna Djursjukhus, men har fått komma hem och mår nu bra.

Vi har sett att våra ridskoleponnys och hästar får för mycket äpplen och godisar vilket bidrar till risk för kolik. Vi har där av beslutat att ridskolans hästar och ponnysar avstår äpplen samt godisar. Vi har satt upp skyltar på allas boxar.

Privatuppstallade

Laki har fått flytta in i stallet och återvänt till sin gamla box. Zacke har flyttat hela 700 m från anläggningen, men kommer fortfarande besöka oss för att använda sig av ridbanan samt ridhusen.

Vi påminner alla hästägare att kolla över sina sommarhagar. Dom ska vara urmockade och iordninggjorda.

Anläggningen

Ridbanan är öppen för ridning för alla som har anläggningskort.

Vi har helgen v.35 haft hopptävlingar för ponnysar, och med de har vi nu haft vår sista utomhustävling för i år. Vi tackar alla våra fantastiska funktionärer för all energi och tid ni lägger för att få allt att flyta på.

Personal

Personalen jobbar för att iordningställa anläggningen inför vintern och snön.

Under hösten kommer Tyra Ellbom praktisera hos oss på fredagar.

Ungdomssektionen

Under hösten anordnar ungdomssektionen kvartsridningar. Det är på lördagar kl. 09.00 v.41, 43, 47 och 49. Mer info om kvartsridningar hittar ni på vår hemsida. Kontakta US via deras mejl hrksus@gmail.com vid frågor eller funderingar.